Svenska partier vill straffa EU-länder som inte tar emot migranter

publicerad 13 maj 2019

Samtliga svenska partier i EU-parlamentet, utom SD, vill straffa andra länder som inte tar emot nog med migranter. Bestraffningarna ska bestå av sänkta EU-bidrag. Sverigedemokraterna tycker i stället att det ska vara upp till varje enskilt land att bestämma.

Frågan om EU ska ha en gemensam migrationsspolitik eller inte är en het potatis. Den svenska regeringen tycker att samtliga EU-länder ska dela på migrationsbördan. EU-parlamentet vill att länder som inte tar emot nog med migranter ska kunna straffas med sänkta EU-bidrag, något som stöds av alla de svenska partierna i EU-parlamentet, med undantag för Sverigedemokraterna.

Alla partier utom Sverigedemokraterna tycker att detta är ett ”mycket bra förslag”, medan Sverigedemokraterna istället tycker att det är ett ”mycket dåligt förslag”, enligt SVT.


Annonser:


– Det handlar om nationell suveränitet, varje land måste själv bestämma detta och inte bli påtvingade av EU, säger EU-parlamentarikern Peter Lundgren (SD).

EU-förhandlingarna om en gemensam migrationspolitik har pågått i många år. Länder som Polen och Ungern vill bevara sina befolkningar, medan länder som Sverige och Tyskland för en form av folkutbytespolitik.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.