Inrikes

Svenska förskolebarn blir mobbade för att de äter fläsk

I Jordbro, Haninge kommun, mobbas elever för att de äter fläsk

På en förskola i Stockholmsförorten Jordbro i Haninge kommun har svenska barn blivit utsatta för mobbning av muslimska barn för att de äter fläsk och inte täcker sina kroppar.

Det är frilansjournalisten Joakim Lamotte som rapporterar att det i en förskoleklass i miljonprogrammet Jordbro förekommer mobbning av icke-muslimska barn. Detta framkommer genom ett brev som personalen på skolan skrivit till föräldrar till förskoleklassens elever.

I brevet skriver personalen att det förekommit mobbning av elever som äter fläsk och bär shorts samt att personalen inte bär slöja.

Ett annat problem som uppkommit rör religion. En del barn har blivit retade för att de äter vissa livsmedel som fläskkött samt för deras kläder (exempelvis att de bär shorts eller att vuxna inte bär slöja)”, står det att läsa i brevet som Joakim Lamotte publicerat utdrag ur på Facebook.

Skolans rektor har bett att få återkomma till Joakim Lamotte efter helgen.

Liknande artiklar

Muslimer födda i västvärlden mer radikala än de fö... Muslimer som är födda och uppvuxna i västvärlden stödjer extremism i större utsträckning än muslimer födda utanför västv...
Dansk skola åkte på pilgrimsfärder till Mecka på s... Elever och lärare från den muslimska friskolan Al Quds School i Köpenhamn har i åratal åkt till Saudiarabien och besökt ...
Norrköping samlar in tio miljoner till moskébygge... Bosniakiska islamiska församlingen i Norrköping tänker sig att samla in tio miljoner kronor för att finansiera en ny mos...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!