Inrikes

”Svensk” IS-rekryterare uppges dödad i Syrien

Den Stockholmsbaserade IS-rekryteraren Billé Ilias Mohamed ska ha dödats i Syrien redan 2017.

Billé Ilias Mohamed, född 1984 och från Rinkeby, var en av Islamiska statens viktigaste rekryterare i Stockholmsområdet. Han ska ha hjälpt minst fjorton män och kvinnor att resa ner till Syrien och avsluta sig till IS. Själv reste han till ner 2014.
Mohamed uppges ha dödats 2017, under ett flyganfall mot Islamiska statens ”huvudstad” Raqqa. Han är dock fortfarande registrerad som ”utvandrad till okänt land” hos Skatteverket, skriver Doku.nu.

Redan 2010 åtalades Mohamed för stämpling till terroristbrott vid Göteborgs tingsrätt. Han ska ha tränats av den somaliska terrorgruppen al-Shabaab i syfte av att utföra en självmordsattack. Han och ytterligare en man dömdes till fängelse, men friades senare i hovrätten.

Terrormålet blev vida omskrivet i massmedia och flera politiskt korrekta krönikörer påstod att rasism hos Säpo och åklagaren var skälet till att de två männen åtalades.

Efter den friande domen fortsatte alltså Mohamed sin våldsbejakande islamistiska bana och blev rekryterare åt IS.

Mohamed delade tidigare lägenhet med, de numera gripna IS-krigarna, Abrar Mohamed och Munir Awad.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!