Inrikes

Svalt intresse för S-demonstration i Falun

Det var glest på Socialdemokraternas sammankomst efter Slaggatan

Socialdemokraterna höll traditionsenligt sin 1 maj-demonstration i Borlänge. Men intresset för den gamla arbetarrörelsen var svalt.

I år hade Socialdemokraterna mobiliserat extra mycket i Falun för att möta Nordiska motståndsrörelsens demonstration som samtidigt ägde rum i centrala Falun. Bland annat hade försvarsminister Peter Hultqvist slutit upp för att stötta Socialdemokraterna i Falun.
Intresset var dock svalt i år för Socialdemokraternas demonstration. Efter Slaggatan i närheten av Stora torget där tal och bokbord arrangerades hade endast ett par hundra slutit upp för att lyssna på S-talarna.

Socialdemokraterna befinner sig i en allmänt nedåtgående trend och har tappat 10 procent av sitt stöd sedan det senaste riksdagsvalet.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!