Stenslungande vänsterextremist har kopplingar till al-Shabab

publicerad 7 oktober 2017
Här syns den somaliske invandraren slunga sten på polisen

Den person som kastade sten mot polisen i Göteborg med en slunga fick vapenträning i Somalia av terrorgruppen al-Shabab.

I samband med Nordiska motståndsrörelsens demonstration i Göteborg i förra helgen gick vänsterextremister till attack mot polisen. En av vänsterextremisterna använde en slunga för att kasta stenar mot polisen.

Nu framkommer det att stenslungaren, som har somalisk bakgrund, fått vapenträning i Somalia av terrorgruppen al-Shabab. Samhällsnytt har tagit del av Migrationsverkets beslut i vilket det framgår att han lärt sig hur man ”utför explosioner och laddar vapen” av terrorgruppen.

2015 anlände den somaliske mannen till Sverige för att söka asyl. Det dröjde nästan två år innan Migrationsverket gjorde klart att mannen inte hade rätt till asyl i Sverige.

Migrationsverket bedömer att du inte har gjort din uppgivna ålder eller underårighet sannolik”, skriver myndigheten i sitt beslut, enligt Samhällsnytt.

I nästa vecka ska en medicinsk åldersbedömning ha genomförts på somaliern, som enligt egen utsago är 17 år gammal men av bedömdes tidigare av Migrationsverket att vara 18 år gammal.

 

Nedan: Video från kravallerna i Göteborg där somaliern kan ses slunga sten mot polisen.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.