Han infiltrerade extremvänstern under Göteborgsdemonstrationen – fångade stenkastarna i närbild

publicerad 3 oktober 2017
- av Markus Andersson

Se unikt videomaterial bakom extremvänsterns frontlinjer som slapp närmare granskning av Sveriges etablerade medier. Bachir Rabani infiltrerade de kriminella vänstergrupperna som intog Göteborgs gator.

Medan de etablerade medierna hysteriskt hade riktat all uppmärksamhet mot Nordiska motståndsrörelsens tillståndsgivna demonstration hade extremvänstern mobiliserat till Göteborgs gator. Då beslöt sig Rabani att infiltrera vänstergrupperna och filma dem medan de begick hundratals brott mot medborgare och poliser.

Olika vänsterextrema grupper hade mobiliserat inte bara ifrån olika delar av Sverige utan även ifrån Danmark, Tyskland och andra länder. Medan hela etablissemanget hade riktat allt fokus mot Nordiska motståndsrörelsen kunde dessa krafter mobilisera ifred och inta Göteborgs gator, sätta skräck i Bokmässans besökare som av säkerhetsskäl tvingades hålla sig kvar på mässan för att inte hamna i vänsterextremisternas stenkastning och fritt röra sig över de centrala stadsdelarna.

Till skillnad från Nordiska motståndsrörelsen som greps av polisen så fort de avvek den utstakade rutten med några meter kunde motdemonstranter och vänsterextremister röra sig fritt och kasta sten och andra föremål mot både den tillståndsgivna demonstrationen, polisen och även medborgare som satte sig i vägen för det vänsterextrema våldet.

Bechir Rabani antog passande förklädnad och filmade stenkastarna med dold kamera.

En som däremot tog den medborgarjournalistiska uppgiften på allvar var Bachir Rabani som bestämde sig för att infiltrera vänstergrupperna under dagen och befinna sig bakom frontlinjen med dold kamera. Det unika videomaterialet dokumenterar närgånget dussintals individer som begick direkta brott mot polis, göteborgare och begick skadegörelse mot allmän egendom. Totalt deltar hundratals vänsteraktivister i upploppsliknande scener.

Rabani som själv har invandrarbakgrund är starkt kritiskt till de etablerade mediernas ensidiga vinkling och rapportering och menar att detta används som ett sätt att vända samhällets blickar bort ifrån de verkliga problem med barn- och åldersfattigdom, mångkultur, våldtäkter med mera.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.