Inrikes

Sprängning riktad mot stadshuset i Landskrona

Sent på onsdagskvällen skakades centrala Landskrona av en våldsam explosion. Någon hade placerat en sprängladdning på ett monument alldeles utanför stadshuset. Monumentet är demolerat och även stadshuset har skadats illa. NyD:s fotograf har varit på platsen.

Kommunledningen har suttit i krismöte på förmiddagen med anledning av sprängningen. Polisen ser med stort allvar på detta och betecknar attentatet som en “särskild händelse”.
Kommunalrådet Stefan Olsson (SD) berättar för NB Nyhetsbyrån att han bor en kort bit från stadshuset och explosionen var mycket påtaglig. Han gav sig genast till sin arbetsplats och kunde bevittna förödelsen.

Polisen tror alltså inte att detta handlar om vanliga gänguppgörelser, som annars ofta förekommer i staden. Landskrona har stora problem med kriminaliteten och har haft sju, åtta sprängningar bara sedan hösten 2018.

Vid polisen kallar man sprängattentatet för ett “fegt angrepp mot samhället och demokratin“.

 

Christopher Jarnvall/NB Nyhetsbyrån

 

Nya Dagbladets fotograf Freddy Mardell var på plats tidigare under dagen och berättade att man varit väldigt snabba med att sopa undan spåren efter attentatet.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!