Sprängning riktad mot stadshuset i Landskrona

publicerad 8 augusti 2019

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


11 280 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Sent på onsdagskvällen skakades centrala Landskrona av en våldsam explosion. Någon hade placerat en sprängladdning på ett monument alldeles utanför stadshuset. Monumentet är demolerat och även stadshuset har skadats illa. NyD:s fotograf har varit på platsen.

Kommunledningen har suttit i krismöte på förmiddagen med anledning av sprängningen. Polisen ser med stort allvar på detta och betecknar attentatet som en “särskild händelse”.

Kommunalrådet Stefan Olsson (SD) berättar för NB Nyhetsbyrån att han bor en kort bit från stadshuset och explosionen var mycket påtaglig. Han gav sig genast till sin arbetsplats och kunde bevittna förödelsen.

Polisen tror alltså inte att detta handlar om vanliga gänguppgörelser, som annars ofta förekommer i staden. Landskrona har stora problem med kriminaliteten och har haft sju, åtta sprängningar bara sedan hösten 2018.

Vid polisen kallar man sprängattentatet för ett “fegt angrepp mot samhället och demokratin“.

 

Christopher Jarnvall/NB Nyhetsbyrån

 

Nya Dagbladets fotograf Freddy Mardell var på plats tidigare under dagen och berättade att man varit väldigt snabba med att sopa undan spåren efter attentatet.

[envira-gallery id=”64041″]

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!