Inrikes

Sprängdåd i Örebro – kraftig explosion

Strax innan klockan 03 i natt larmades polis och räddningstjänst till en kraftig explosion i norra Örebro. Ingen person ska ha skadats vid explosionen, men kraftiga materiella skador på byggnaden kunde konstateras. En brand utbröt efter explosionen. Bombskyddet har kallats till platsen.

Flera personer vaknade till en mycket kraftig explosion i norra Örebro natten till onsdagen. SOS Alarm fick flera 112-samtal om explosionen vid 02:45-tiden, som kunde positioneras till en lokal i ett industriområde. Uppgifter gör gällande att lokalen används som strippklubb.
Polis, räddningstjänst och flera ambulanser skickades till platsen. En kraftig brand hade då brutit ut vid explosionsplatsen. Ett större område spärrades av och bombskyddet från Stockholm skickades mot platsen.

Enligt polisen råder det ingen tvekan om att explosionen orsakats av en sprängladdning. Poliskällor säger även att explosionen var såpass kraftig att personskador och dödsfall hade varit oundvikliga om personer hade vistats i närheten av explosionen.

Polisen i Örebro har inlett en särskild insats efter bombdådet. En större polisinsats pågick fortfarande på onsdagsförmiddagen. Ingen person har ännu gripits.

 

Fredrik Antonsson/NB Nyhetsbyrån

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • explosion
  • Örebro