Sprängdåd i Örebro – kraftig explosion

publicerad 26 juni 2019

Strax innan klockan 03 i natt larmades polis och räddningstjänst till en kraftig explosion i norra Örebro. Ingen person ska ha skadats vid explosionen, men kraftiga materiella skador på byggnaden kunde konstateras. En brand utbröt efter explosionen. Bombskyddet har kallats till platsen.

Flera personer vaknade till en mycket kraftig explosion i norra Örebro natten till onsdagen. SOS Alarm fick flera 112-samtal om explosionen vid 02:45-tiden, som kunde positioneras till en lokal i ett industriområde. Uppgifter gör gällande att lokalen används som strippklubb.

Polis, räddningstjänst och flera ambulanser skickades till platsen. En kraftig brand hade då brutit ut vid explosionsplatsen. Ett större område spärrades av och bombskyddet från Stockholm skickades mot platsen.

Enligt polisen råder det ingen tvekan om att explosionen orsakats av en sprängladdning. Poliskällor säger även att explosionen var såpass kraftig att personskador och dödsfall hade varit oundvikliga om personer hade vistats i närheten av explosionen.

Polisen i Örebro har inlett en särskild insats efter bombdådet. En större polisinsats pågick fortfarande på onsdagsförmiddagen. Ingen person har ännu gripits.

 

Fredrik Antonsson/NB Nyhetsbyrån
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.