Sovjethyllande duo får eget radioprogram

publicerad 10 februari 2020
- av Markus Andersson
Vänsterartisterna har gjort sig kända för sitt starka ogillande av Sverigedemokraterna.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


19 730 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Artisterna Rebecca & Fiona, kända för att ha kuppat Sommarkrysset med ”fuck SD”-tröjor och upprätt på Pride med en tröja med hammaren och skäran på får nu ett eget program i Sveriges Radios P3.

I ett pressmeddelande skriver kanalen att lyssnarna varje fredag kommer att bjudas på en ”energifull musikmix att starta helgen med”. Mellan 17:30 och kl 19 kommer DJ- och producentduon nämligen spela sina favoritlåtar och prata om dessa i kanalen.

Valet av programledare har fått massiv kritik i sociala medier då Rebecca & Fiona tidigare har valt att ha en stark vänsterpolitisk profil, inte minst då de klädde sina dansare i tröjor som det stod ”Fuck SD” på eller när en av tjejerna i duon uppträdde med en tröja med kommunistiska hammaren och skäran på Pride.

Det senare tilltaget fick man be om ursäkt för, inte minst eftersom många upprörda människor pekade på att kommunistiska regimer har förföljt, trakasserat och även fängslat homosexuella människor och att valet därför var både märkligt och opassande.

Vänsterartisterna själva är mycket nöjda med sitt nya programledaruppdrag och säger att de älskar kanalen de nu får anställning på.

– Vi lägger alltid mycket tid på att hitta ny cool musik och nu kommer vi dela med oss av den och göra din fredag lite najsare, säger de i ett pressmeddelande.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!