Inrikes

Sovjethyllande duo får eget radioprogram

Vänsterartisterna har gjort sig kända för sitt starka ogillande av Sverigedemokraterna.

Artisterna Rebecca & Fiona, kända för att ha kuppat Sommarkrysset med ”fuck SD”-tröjor och upprätt på Pride med en tröja med hammaren och skäran på får nu ett eget program i Sveriges Radios P3.

I ett pressmeddelande skriver kanalen att lyssnarna varje fredag kommer att bjudas på en ”energifull musikmix att starta helgen med”. Mellan 17:30 och kl 19 kommer DJ- och producentduon nämligen spela sina favoritlåtar och prata om dessa i kanalen.
Valet av programledare har fått massiv kritik i sociala medier då Rebecca & Fiona tidigare har valt att ha en stark vänsterpolitisk profil, inte minst då de klädde sina dansare i tröjor som det stod ”Fuck SD” på eller när en av tjejerna i duon uppträdde med en tröja med kommunistiska hammaren och skäran på Pride.

Det senare tilltaget fick man be om ursäkt för, inte minst eftersom många upprörda människor pekade på att kommunistiska regimer har förföljt, trakasserat och även fängslat homosexuella människor och att valet därför var både märkligt och opassande.

Vänsterartisterna själva är mycket nöjda med sitt nya programledaruppdrag och säger att de älskar kanalen de nu får anställning på.

– Vi lägger alltid mycket tid på att hitta ny cool musik och nu kommer vi dela med oss av den och göra din fredag lite najsare, säger de i ett pressmeddelande.


Markus Andersson
markus.andersson@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!