Socialdemokraterna vill förbjuda ”politiska extremister” från att besöka Sverige

publicerad 27 mars 2018
Stefan Löfven och Anders Ygeman

Socialdemokraterna föreslår att personer som bedöms vara ”politiska extremister” ska beläggas med inreseförbud till Sverige.

Socialdemokraterna vill förbjuda personer som uppfattas som extremistiska, däribland hatpredikanter samt muslimska och kristna ”extremister”.

Tyvärr har vi sett ett antal exempel på människor från den politiska och religiösa miljön som har kommit till Sverige för att sprida hat och hot, och som borde nekas inresa i Sverige, säger Anders Ygeman, gruppledare för Socialdemokraterna i riksdagen och tidigare inrikesminister, till SVT.

Förslaget stöds av bland andra Moderaternas rättspolitiske talesman Tomas Tobé.

Nyligen blev Storbritannien omtalat efter att man gripit flera politiska aktivister och journalister på grund av deras åsikter. Nyligen belades den kanadensiska journalisten Lauren Southern med ett permanent inreseförbud till Storbritannien för att hon deltagit i ett islamkritiskt socialt experiment.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.