Storbritannien bannlyser ung kanadensisk journalist på livstid

publicerad 26 mars 2018
- av Alexander Almqvist

Den kanadensiska journalisten och aktivisten Lauren Southern har nu blivit bannlyst från Storbritannien på livstid för att ha deltagit i ett islamkritiskt socialt experiment i Luton tidigare i år.

Nya Dagbladet kunde tidigare i mars rapportera att Lauren Southern, en 22-årig journalist från Kanada, greps av brittisk polis i franska Calais sedan hon försökt ta sig in i landet. Väl gripen framgick det att Lauren Southerns invandringskritiska Youtube-videor ansågs kunna utgöra ”terrorism”.

Nu framkommer det att Lauren Southern blivit bannlyst från Storbritannien på livstid. Detta ska bero på det ”sociala experiment” hon genomförde i februari i brittiska Luton, rapporterar Daily Mirror.


Annonser:


Lauren Southern och hennes sällskap delade bland annat ut flygblad med texter som ”Allah är en homosexuell gud” och regnbågsflaggor. Syftet med aktionen var att visa på skillnaden i toleransen mot homosexuella som finns mellan kristna och muslimer. Detta efter att medier påstått att Jesus var homosexuell. Flera muslimer som blev kränkta av innehållet konfronterade gruppen. Till slut tvingades Southern att lämna platsen för att undvika att bli gripen av polisen för de ”stötande” flygbladen.

 

Lauren Southern förklarar vad det var som hände i Luton i videon nedan:Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.