Politisk aktivist anhållen i Storbritannien – för att ha kritiserat invandringen

publicerad 11 mars 2018
Martin Sellner och Brittany Pettibone

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


4360 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Martin Sellner, ledare för organisationen Generation Identity, och hans flickvän, Youtube-profilen Brittany Pettibone, anhölls i veckan av brittisk polis på grund av sina invandringskritiska åsikter.

Det var i onsdags som Martin Sellner och Brittany Pettibone greps på Londonflygplatsen Heathrow av polisen. Martin Sellner uppger för Breitbart att orsaken till gripandet var att han planerade att hålla ett tal under söndagen i London. Den brittiska polisen anklagade Sellner för att uppvigla till hat och våld.

– Jag tycker att det är pinsamt att regeringen är så rädd för att jag ska tala. Du kan fängsla en talare men du kan inte fängsla idéerna, säger Martin Sellner till Breitbart.

Samtidigt säger Sellners flickvän Brittany Pettibone till Breitbart att polisen arresterade henne var bland annat för att hon planerade att intervjua den invandringskritiske medborgarjournalisten Tommy Robinson, som tidigare varit fängslad för påstådda hatbrott.

Sellner och Pettibone var fortfarande anhållna utan möjlighet att se varandra på söndagen. De väntas flyga till Österrike, som Sellner kommer ifrån, senare på kvällen, rapporterar Breitbart.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!