Utrikes

Politisk aktivist anhållen i Storbritannien – för att ha kritiserat invandringen

Martin Sellner och Brittany Pettibone

Martin Sellner, ledare för organisationen Generation Identity, och hans flickvän, Youtube-profilen Brittany Pettibone, anhölls i veckan av brittisk polis på grund av sina invandringskritiska åsikter.

Det var i onsdags som Martin Sellner och Brittany Pettibone greps på Londonflygplatsen Heathrow av polisen. Martin Sellner uppger för Breitbart att orsaken till gripandet var att han planerade att hålla ett tal under söndagen i London. Den brittiska polisen anklagade Sellner för att uppvigla till hat och våld.

– Jag tycker att det är pinsamt att regeringen är så rädd för att jag ska tala. Du kan fängsla en talare men du kan inte fängsla idéerna, säger Martin Sellner till Breitbart.

Samtidigt säger Sellners flickvän Brittany Pettibone till Breitbart att polisen arresterade henne var bland annat för att hon planerade att intervjua den invandringskritiske medborgarjournalisten Tommy Robinson, som tidigare varit fängslad för påstådda hatbrott.

Sellner och Pettibone var fortfarande anhållna utan möjlighet att se varandra på söndagen. De väntas flyga till Österrike, som Sellner kommer ifrån, senare på kvällen, rapporterar Breitbart.

Liknande artiklar

Tiotusentals demonstrerade till stöd för fängslade... 20 000 personer gav sig ut på Londons gator i helgen för att demonstrera till stöd för den fängslade islamkritikern Tomm...
Chris Hedges om hur oberoende medier begränsas av ... Chris Hedges är en amerikansk undersökande journalist. Han intervjuas här av nyhetskanalen Newsvoice.com. Hedges diskute...
Alternativ för Sveriges partiledare censureras på ... YouTube valde under måndagskvällen att ta bort ett videoklipp som Alternativ för Sverige laddat upp tidigare under dagen...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!