Skottlossning mot polis i Rinkeby

publicerad 15 augusti 2022
- av Jan Sundstedt
155 gripna
Polisen kände igen gärningsmannen.

Återigen har svensk polis blivit en måltavla för kriminella. I samband med en personkontroll strax före klockan ett under natten mot måndagen i Stockholmsförorten Rinkeby utsattes polispatrullen för beskjutning.

Det var vid 01-tiden inatt som en polispatrull skulle kontrollera en för polisen intressant person på en elsparkcykel, i den invandrartäta stadsdelen Rinkeby, då denne plötsligt avlossade ett skott riktat mot poliserna på plats.

Polisen kände igen honom och det var därför han skulle kontrolleras, säger Ola Österling, presstalesman hos polisen.


Annonser:


Ingen person ska ha skadats i samband med skottlossningen. Den misstänkte gärningsmannen är gripen och polisen har inlett en förundersökning gällande mordförsök. Ett vapen och en hylsa har anträffats på brottsplatsen.

Den tekniska undersökningen är genomförd och under dagen ska gärningsmannen förhöras och polispatrullen höras, kommenterar Österling.

Uppdatering klockan 10:30
En åklagare har under morgonen tagit beslut om att den misstänkte mannen ska anhållas.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.