Skolelev frågar ut Jan Björklund om massinvandringen och USA:s krig

publicerad 3 maj 2018
- av Alexander Almqvist

En nyligen uppladdad film visar hur en skolelev pressar Liberalernas partiledare Jan Björklund på frågor om folkutbytet av svenskar och USA:s aggressivitet mot omvärlden.

Det var när Jan Björklund besökte en klass på Teg Centralskola som eleven passade på att fråga ut Liberalernas partiledare.

Eleven frågade bland annat Björklund om vilka som tjänar på massinvandringen.

– Jag tycker ni för en politik som går ut på att sälja ut vårt folk, och ni för en politik som kommer resultera i att vårt folks existens kommer att upphöra. Så jag undrar: vilka tjänar egentligen på massinvandringen?

Jan Björklund valde inte att direkt svara på frågan från elev utan pratade om att Sverige alltid varit ett land dit människor söker sig.

Eleven valde även att fråga Jan Björklund om USA:s aggressivitet mot suveräna stater, däribland Ryssland.

Men ur ett globalt perspektiv så beskyller vi Putin för nervgiftsattacker, när högerpopulistiska partiet växer och så vidare. USA har ju sannerligen bekrigat suveräna stater under otroligt många år utifrån privata intressen.

– Irak, man sa att de hade kärnvapen, det hade de inte. Man ljög om Libyen, nu har vi Syrien där de ljuger om kemiska vapen som inte kan bevisas. Håller du inte med om att USA är en faktor till att folk flyr?Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!