Skjutningar i Eskilstuna och Stockholm

Ökade otryggheten

publicerad 22 augusti 2022
- av Jan Sundstedt
Skjutningarna fortsätter.

Den gångna helgen har Sverige drabbats av flera nya våldsdåd utöver den uppmärksammade dödsskjutningen i köpcentret Emporia i Malmö.

Polisen i Eskilstuna utreder nu två nya skottlossningar  – båda har skett under söndagskvällen och efter ett larm påträffade Stockholmspolisen också en skottskadad man i Skarpnäck.

Under helgen fick skjutningen på Emporia stor uppmärksamhet när en känd kriminell man i 30-årsåldern mördades och en förbipasserande kvinna skottskadades mitt bland de handlande folkmassorna. Flera andra skjutningar har dock också rapporterats under helgen och upptrappningen av grovt våld ute i samhället tycks hålla i sig.

Polisen i Eskilstuna fick vid 22-tiden på söndagskvällen in flera samtal från allmänheten om skottlossning i stadsdelen Skiftinge. Eskilstunapolisen bekräftar att man har hittat tomhylsor på den aktuella platsen, enligt uppgifter till P4 Sörmland.

Från stadsdelen Årby kom vid 23-tiden nästa larm om misstänkt skottlossning och polisen utreder nu även detta. I detta fallet har polisen ännu inte hittat några säkra spår, inte heller har någon person påträffats skadad och ingen har heller gripits.

En man i 25-årsåldern har också påträffats skadad i Skarpnäck i södra Stockholm. Mannen hittades utomhus av förbipasserande vid 00.21 och har förts med ambulans till sjukhus.

Det handlar med största sannolikhet om skottskador, men inte om livshotande skador och mannen har varit talbar, säger polisens presstalesman Carina Skagerlind till nyhetsbyrån TT. Polisen har ingen misstänkt i nuläget.


Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


166 870 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.