Inrikes

SD:s framgångar gör nya biskopen orolig

Antje Jackelén, Sveriges första kvinnliga ärkebiskop, oroas över Sverigedemokraternas framgångar i Ekots lördagsintervju.

Även om Antje Jackelén poängterar att Svenska kyrkans ställningstagande motiveras på kristen teologi, snarare än partiers program, oroas hon av SD:s starka resultat i kyrkovalet.
Det finns delar i deras program som inte rimmar väl med en kristen människosyn, säger den blivande ärkebiskopen och fortsätter:

I kölvattnet av ärkebiskopsvalet har jag ju sett en del diskussioner som jag också dragits in i och när jag tittar på en del av de mejl och tweets jag har fått som kommer från sverigedemokratiskt håll så är det ju alldeles tydligt att mycket av det drivs av en väldigt aggressiv stämning mot islam.

Antje Jackelén blev den 15 oktober utsedd till Anders Wejruds ersättare som Svenska kyrkans ärkebiskop. Hon kommer att tillträda biskopsposten i sommar.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!