SD:s framgångar gör nya biskopen orolig

publicerad 6 januari 2014

Antje Jackelén, Sveriges första kvinnliga ärkebiskop, oroas över Sverigedemokraternas framgångar i Ekots lördagsintervju.

Även om Antje Jackelén poängterar att Svenska kyrkans ställningstagande motiveras på kristen teologi, snarare än partiers program, oroas hon av SD:s starka resultat i kyrkovalet.

Det finns delar i deras program som inte rimmar väl med en kristen människosyn, säger den blivande ärkebiskopen och fortsätter:

I kölvattnet av ärkebiskopsvalet har jag ju sett en del diskussioner som jag också dragits in i och när jag tittar på en del av de mejl och tweets jag har fått som kommer från sverigedemokratiskt håll så är det ju alldeles tydligt att mycket av det drivs av en väldigt aggressiv stämning mot islam.

Antje Jackelén blev den 15 oktober utsedd till Anders Wejruds ersättare som Svenska kyrkans ärkebiskop. Hon kommer att tillträda biskopsposten i sommar.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.