Migrantkrisen i Europa

Så tycker svenskar om migrantströmmarna till Sverige

Nya Dagbladet har tagit temperaturen i flykting- och migrationsdebatten. Migrationsfrågan undgår inte att påverka någon längre. Men vad tycker svenskarna om det som händer? Vi frågade invånare i Sundsvall vad de tycker om situationen.

Kan Sverige ta emot fler?
Kan du tänka dig att ta emot migranter i ditt hem?

Finns det flyktingar som ljuger om sina asylskäl?

Bör flyktingar återvända till sina hemländer så snart situationen tillåter?

Är det en lösning på problemen i tredje världen att människor kommer hit?

Det var några av de frågor vi ställde. Bilden tycks vara att allt fler svenskar tycker att situationen är ohållbar och de flesta lägger skulden på styrande politiker. Kritiken mot att så många migranter som helt saknar asyl- och flyktingskäl tillåts komma in växer.

Många verkar bara passa på att ta sig till Sverige

Det säger en kvinna till vår reporter. Hennes farhågor bekräftades tidigare i år av EU-kommissionären Frans Timmermans som gick ut och meddelade att 60 procent, alltså majoriteten av de som kommer till Europa och utger sig för att vara flyktingar i själva verket uppskattas vara ekonomiska migranter, enligt EU:s gränskontrollmyndighet Frontex.

 


Per Nordin
per.nordin@nyadagbladet.se

 


Markus Andersson
markus.andersson@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!