Så tycker svenskar om migrantströmmarna till Sverige

publicerad 24 mars 2016
- av Per Nordin

Nya Dagbladet har tagit temperaturen i flykting- och migrationsdebatten. Migrationsfrågan undgår inte att påverka någon längre. Men vad tycker svenskarna om det som händer? Vi frågade invånare i Sundsvall vad de tycker om situationen.

Kan Sverige ta emot fler?

Kan du tänka dig att ta emot migranter i ditt hem?


Annonser:


Finns det flyktingar som ljuger om sina asylskäl?

Bör flyktingar återvända till sina hemländer så snart situationen tillåter?

Är det en lösning på problemen i tredje världen att människor kommer hit?

Det var några av de frågor vi ställde. Bilden tycks vara att allt fler svenskar tycker att situationen är ohållbar och de flesta lägger skulden på styrande politiker. Kritiken mot att så många migranter som helt saknar asyl- och flyktingskäl tillåts komma in växer.

Många verkar bara passa på att ta sig till Sverige

Det säger en kvinna till vår reporter. Hennes farhågor bekräftades tidigare i år av EU-kommissionären Frans Timmermans som gick ut och meddelade att 60 procent, alltså majoriteten av de som kommer till Europa och utger sig för att vara flyktingar i själva verket uppskattas vara ekonomiska migranter, enligt EU:s gränskontrollmyndighet Frontex.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.