Misshandeln i Helsingborg

Rubriceringen ändras efter dödsmisshandel

I söndags misshandlades en Djurgårdssupporter så svårt att han senare avled i samband med fotbollsmatchen mellan Helsingborg och Djurgården. Nu ändras brottsrubriceringen till grov misshandel, alternativt vållande till annans död.

Här vid terrasstrapporna vid Kärnan i Helsingborg skedde dödsmisshandeln

Det var vid halv tre-tiden på söndagen som den 43-årige supporten, enligt uppgifter, ska ha blivit nerslagen vid Kärnan-trappan i centrala Helsingborg. Mannen fördes till lasarettet i Helsingborg med svåra skador men hans liv gick inte att rädda.

Premiär i Fotbollsallsvenskan mellan Helsingborg och Djurgården på söndagen fick avbrytas på söndagen då personer från Djurgårdens supportersektion stormat planen – på grund av dödsfallet tidigare. Djurgårdarna ropade bland annat “mördare, mördare” och “stoppa matchen”.
Samma dag anhölls en person som senare släpptes. Han har friats från alla misstankar. I måndags lämnade dock en 28-årig man självmant in sig själv till polisen. Han misstänktes först för dråp, men under tisdagseftermiddagen ändrade åklagaren rubriceringen till grov misshandel, alternativt vållande till annans död. 28-åringen förnekar brott men medger att han till viss del har varit deltagande i situationen som krävde Djurgårdssupportens liv.

Inledningsvis florerade det uppgifter som flera medier, bland annat NyD, rapporterade om. En av uppgifterna var att Djurgårdssupporten avlidit efter att ha fått en glasflaska i huvudet. En uppgift som polisen dementerar.

Det har florerat olika uppgifter om olika tillhyggen. Men vi har inga uppgifter som tyder på att tillhyggen använts, säger utredningsledaren Caroline Aspinge till Ekot.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!