Riksdagsledamoten Jeff Ahl går över till AfS

publicerad 27 mars 2018
Jeff Ahl, riksdagsledamot

Den sverigedemokratiske riksdagsledamoten Jeff Ahl meddelade vid en presskonferens på tisdagsförmiddagen att han går med i Alternativ för Sverige (AfS).

Det nystartade partiet Alternativ för Sverige har redan fått nära två procent av svenskarna att vilja rösta på dem. Man har dessutom fått den sverigedemokratiske riksdagsledamoten Olle Felten att lämna sitt parti för att gå med i AfS.

Klockan 11 på tisdagen meddelade den 31-årige riksdagsledamoten Jeff Ahl vid en presskonferens i riksdagen att han lämnar Sverigedemokraterna för att gå med i Alternativ för Sverige.

Jeff Ahl säger bland annat att SD:s Natovänliga hållning var ett av skälen till att han valde att lämna SD för AfS.

– Invandringen är inte det enda problemet med globalismen, säger Jeff Ahl i AfS livesänding från riksdagen och tar upp Nato och EU som exempel på globalistiska institutioner. Han är även starkt kritisk till att SD, enligt honom, svikit flera vallöften.

Jeff Ahl blir nu politisk vilde i riksdagen, likt Olle Felten, fram till höstens riksdagsval. Han kandiderar till riksdagen för Alternativ för Sverige i höstens val.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.