Riksdagsvalet 2018

SD-riksdagsledamot går över till Alternativ för Sverige

Olle Felten (AfS)

Olle Felten, riksdagsledamot för Sverigedemokraterna, lämnar partiet för att gå med i det nystartade Alternativ för Sverige (AfS).

Enligt flera medier ska Olle Felten ha uteslutits från Sverigedemokraterna för “samröre med högerextremister och rasister”. Samtidigt har Felten bokat en lokal i riksdagen som enligt uppgifter till NyD ska användas för en presskonferens klockan 11.45.
Vid presskonferensen kom det officiella beskedet om att Olle Felten går över till Alternativ för Sverige.

– Jag har under en längre tid känt att Sverigedemokraternas ledning inte har haft förmågan att hantera de interna problem som driver partiet åt fel håll. Jag har på olika sätt, till exempel som partirevisor, försökt att få upp ledningens ögon för vad som behöver göras, men det har bara resulterat i att man vänt sig emot mig istället för att ta itu med många av de problem som finns, säger Olle Felten i ett pressmeddelande.

I ett internt mejl som skickats till sverigedemokrater i riksdagen framgår det att SD:s riksdagskansli förbjudit de anställda att närvara vid Feltens presskonferens.

 

 


Alexander Almqvist-Paajanen
alexander.almqvist@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!