SD-riksdagsledamot går över till Alternativ för Sverige

publicerad 15 mars 2018
- av Alexander Almqvist
Olle Felten (AfS)

Olle Felten, riksdagsledamot för Sverigedemokraterna, lämnar partiet för att gå med i det nystartade Alternativ för Sverige (AfS).

Enligt flera medier ska Olle Felten ha uteslutits från Sverigedemokraterna för ”samröre med högerextremister och rasister”. Samtidigt har Felten bokat en lokal i riksdagen som enligt uppgifter till NyD ska användas för en presskonferens klockan 11.45.

Vid presskonferensen kom det officiella beskedet om att Olle Felten går över till Alternativ för Sverige.

– Jag har under en längre tid känt att Sverigedemokraternas ledning inte har haft förmågan att hantera de interna problem som driver partiet åt fel håll. Jag har på olika sätt, till exempel som partirevisor, försökt att få upp ledningens ögon för vad som behöver göras, men det har bara resulterat i att man vänt sig emot mig istället för att ta itu med många av de problem som finns, säger Olle Felten i ett pressmeddelande.

I ett internt mejl som skickats till sverigedemokrater i riksdagen framgår det att SD:s riksdagskansli förbjudit de anställda att närvara vid Feltens presskonferens.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.