Alternativ för Sverige får nästan två procent i senaste Yougov

publicerad 22 mars 2018

Det nystartade nationalistiska partiet Alternativ för Sverige (AfS) har redan fått nära två procent av svenskarna att vilja rösta på dem, enligt den senaste Yougov-undersökningen.

Det var den 5 mars i år som Alternativ för Sverige officiellt lanserades. I partistyrelsen finns flera forna Sverigedemokrater och partiledare är den förre SDU-ordföranden Gustav Kasselstrand.

Tidningen Metro publicerade under söndagen Yougovs senaste opinionsundersökning, vilken visar att nästan två procent av svenskarna skulle rösta på AfS om det vore val idag.

– Trots att det bara är två veckor sedan vi lanserades har vi redan börjat göra avtryck i opinionsundersökningar. Det visar att det finns ett stort behov av ett parti som Alternativ för Sverige, som säger vad folk tänker, säger Gustav Kasselstrand, partiledare för AfS, i ett pressmeddelande.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.