Restaurang utlyste kontroversiell lunchrabatt – endast till vaccinerade

Kritiserade covidvaccineringen

publicerad 27 april 2021
- av Markus Andersson
Genrebild.

I ett hårt kritiserat inlägg meddelade Tättö havskrog i Loftahammar nyligen att man lanserar en särskild lunchrabatt – enbart för dem som “fått minst en spruta” med något av de kontroversiella covidvaccinen. Kritiker menar att man med detta gått i bräschen för att legitimera medicinsk apartheid.

Från och måndag 19 april och 4 veckor fram kommer Tätto havskrog att erbjuda dagens rätt eller veckans fisk för endast 49:- till alla som kan visa upp att dom har fått minst 1 spruta av vaccinet mot covid-19. Erbjudandet gäller mån-fredag lunch bordservering eller avhämtning”, skrev restaurangen i ett inlägg på Facebook under rubriken ”Nyhet/erbjudande/vaccinmålet”.

Inlägget gick snabbt viralt och många kritiker blev upprörda eftersom man ansåg att krogen i praktiken går i bräschen för det hårt kritiserade medicinska apartheidsystem som makthavarna vill införa.

Erbjudandet ni har om fisk 49 kr för de som är vaccinerade känns som diskriminering, eller vad säger Tättö havskrog? För om vaccinet funkar så finns det ingen anledning för de vaccinerade att oroa sig, eller tänker ni annorlunda?”, frågar Romana Victor.

Skapar detta en bra grund för ett demokratiskt samhälle, tycker ni? NI och VI blir det nu? Vad kommer detta att skapa i framtiden för konflikter? Man kan ju bara ana”, kommenterar Anette Evaldsson och många andra personer uttrycker i skarpa ordalag sitt missnöje över restaurangens agerande medan andra istället tycker att vaccin-rabatten är vettig och rimlig.

Originalinlägget där vaccinrabatten annonserades raderades snart av Tättö havskrog och finns inte längre tillgängligt, även många inlägg som uttryckte kritik mot att den diskriminerande rabatten har tagits bort.

Tätto havskrog har vidare valt att inte svara på Nya Dagbladets frågor om hur man tänkte kring att införa en rabatt enbart för de som injicerats med coronavaccinet.

I dagsläget finns ingen information på krogens hemsida eller Facebook-sida kring huruvida rabatten för vaccinerade fortfarande gäller eller om den dragits tillbaka efter kritiken.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!