Inrikes

Reinfeldt: Jag visste inte om Nuonaffären

Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt nåddes av beskedet att statliga Vattenfall förvärvat Nuon via medierna. Det uppgav han på torsdagen när han utfrågades av Konstitutionsutskottet, KU.

Foto: Lennart Perlenhem/CC-BY-2.5
Foto: Lennart Perlenhem/CC-BY-2.5

I tisdags var det finansminister Anders Borg (M) som blev grillad av KU. Nu var det Fredrik Reinfeldt som fick svara på frågor.




KU-ordföranden Peter Eriksson (MP) frågade bland annat Reinfeldt om han och regeringen visste någonting om Vattenfalls uppköp av Nuon.

– Jag nåddes av information först när det blev offentligt och så vitt jag minns via media, svarade Reinfeldt enligt TT.

Den dåvarande näringsministern tillika Centerledaren Maud Olofsson har i efterhand tagit på sig det fulla ansvaret till Nuonaffären, som har blivit hårt kritiserad då den inneburit stora kostnader.

Olofsson har kallats till utfrågning i Konstitutionsutskottet men vägrade då att infinna sig, vilket inte strider mot några regler men är moraliskt tvivelaktigt.

 

 

Läs även:
Vattenfall styckas efter miljardförlust

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!