Reinfeldt: Jag visste inte om Nuonaffären

publicerad 17 april 2014

Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt nåddes av beskedet att statliga Vattenfall förvärvat Nuon via medierna. Det uppgav han på torsdagen när han utfrågades av Konstitutionsutskottet, KU.

Foto: Lennart Perlenhem/CC-BY-2.5
Foto: Lennart Perlenhem/CC-BY-2.5

I tisdags var det finansminister Anders Borg (M) som blev grillad av KU. Nu var det Fredrik Reinfeldt som fick svara på frågor.

KU-ordföranden Peter Eriksson (MP) frågade bland annat Reinfeldt om han och regeringen visste någonting om Vattenfalls uppköp av Nuon.

– Jag nåddes av information först när det blev offentligt och så vitt jag minns via media, svarade Reinfeldt enligt TT.

Den dåvarande näringsministern tillika Centerledaren Maud Olofsson har i efterhand tagit på sig det fulla ansvaret till Nuonaffären, som har blivit hårt kritiserad då den inneburit stora kostnader.

Olofsson har kallats till utfrågning i Konstitutionsutskottet men vägrade då att infinna sig, vilket inte strider mot några regler men är moraliskt tvivelaktigt.

 

 

Läs även:
Vattenfall styckas efter miljardförlust
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.