Rapparen Einár ihjälskjuten i södra Stockholm – skulle vittna mot gängkriminella

Ökade otryggheten

publicerad 22 oktober 2021
- av Per Nordin
2019 vann Einár pris för årets artist.

Den framgångsrike och populäre rapparen Einár sköts till döds under torsdagskvällen i Hammarby sjöstad i södra Stockholm.

Einár, vars riktiga namn var Nils Kurt Erik Einar Grönberg, har vunnit flera musikpriser och har miljontals spelningar på Spotify. Hans låtar handlar främst om kriminalitet och livet i ”utsatta områden” i allmänhet.

Polisen fick larm om skottlossningen strax innan 23-tiden på torsdagen, rapporterar skattefinansierande SVT. Väl på plats, i Hammarby sjöstad, fann polisen en skottskadad man utanför en port.


Annonser:


Livräddande åtgärder gjordes, men han avled på plats, säger polisens presstalesman Carina Skagerlind.

Polisen har fått uppgifter om att en eller flera personer sprungit från brottsplatsen. Efter skjutningen drog ett stort polispådrag igång, med helikopter och ett flertal patruller.

Enligt nya uppgifter som framkommit under fredagen skulle rapparen ha vittnat i Svea hovrätt mot det kriminella gänget Vårbynätverket i nästa vecka.

Einár blev 19 år gammal.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.