Inrikes

Rånvåg i Helsingborg

Under onsdagen skedde sex rån och rånförsök i centrala Helsingborg.

Runt 11-tiden blev en 24-årig man utsatt för ett rånförsök på Kvarnstensgatan. Mannen blev hotad med kniv, men av okänd anledning avbröts rånet.
Runt 12.30 blev en 19-årig man rånad vid en busshållplats i närheten av Rönnowsgatan. Flera gärningsmän hotade honom med kniv innan de lämnade platsen i en personbil. Rånarna ska ha kommit över kontanter, rapporterar SVT.

Runt 13-tiden blev en kvinna rånad och misshandlad vid en trädgård på Gustaf Adolfs gata. En ensam gärningsman ska ha kommit över hennes mobiltelefon.

Strax efter 14-tiden blev en 36-årig kvinna utsatt för ett rånförsök i närheten av Wieselgatan. En gärningsman hotade henne med kniv och försökte tillgripa hennes väska, genom att springa från platsen undgick hon att bli rånad.

Runt 14.30 blev en man i 70-årsåldern rånad i närheten av sjukhuset på Södra Vallgatan. Gärningsmannen ska ha varit beväpnad med kniv.

Runt 16.30-tiden blev en man i 60-årsåldern rånad vid en bankomat på Södergatan. Gärningsmännen beskrivs som två män i 20-årsåldern, en av dem var beväpnad med kniv.

Polisen har gripit en man och tagit in en ytterligare till förhör.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!