Rånvåg i Helsingborg

publicerad 15 november 2018

Under onsdagen skedde sex rån och rånförsök i centrala Helsingborg.

Runt 11-tiden blev en 24-årig man utsatt för ett rånförsök på Kvarnstensgatan. Mannen blev hotad med kniv, men av okänd anledning avbröts rånet.

Runt 12.30 blev en 19-årig man rånad vid en busshållplats i närheten av Rönnowsgatan. Flera gärningsmän hotade honom med kniv innan de lämnade platsen i en personbil. Rånarna ska ha kommit över kontanter, rapporterar SVT.


Annonser:


Runt 13-tiden blev en kvinna rånad och misshandlad vid en trädgård på Gustaf Adolfs gata. En ensam gärningsman ska ha kommit över hennes mobiltelefon.

Strax efter 14-tiden blev en 36-årig kvinna utsatt för ett rånförsök i närheten av Wieselgatan. En gärningsman hotade henne med kniv och försökte tillgripa hennes väska, genom att springa från platsen undgick hon att bli rånad.

Runt 14.30 blev en man i 70-årsåldern rånad i närheten av sjukhuset på Södra Vallgatan. Gärningsmannen ska ha varit beväpnad med kniv.

Runt 16.30-tiden blev en man i 60-årsåldern rånad vid en bankomat på Södergatan. Gärningsmännen beskrivs som två män i 20-årsåldern, en av dem var beväpnad med kniv.

Polisen har gripit en man och tagit in en ytterligare till förhör.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.