Rakhmat Akilov överklagar inte livstidsdomen

publicerad 12 juni 2018

Den numera dömde terroristen Rakhmat Akilov kommer inte att överklaga det livstidsstraff som han dömdes till i förra veckan.

Uzbeken Rakhmat Akilov var den som utförde terrordådet på Drottninggatan i Stockholm ifjol. Han körde längs Drottninggatan med en lastbil och orsakade fem personers död.

I förra veckan föll domen mot Akilov. Den 40-årige uzbeken dömdes till livstids fängelse. Han hade sedan tidigare erkänt sig skyldig till att ha utfört dådet efter att ha inspirerats av terrorgruppen Islamiska staten, IS, och hans mål var att ”mörda svenska medborgare” för Sveriges deltagande i striden mot IS i Mellanöstern.

Nu meddelar Akilovs försvarsadvokat Johan Eriksson att domen inte kommer att överklagas.

Det man gör är ju att man väger de olika tänkbara utfallen mot att man kanske kan få komma ut på en anstalt istället för att sitta kvar i häkte. Given den informationen han har fått så har han kommit fram till att han inte vill överklaga domen, säger Johan Eriksson till Ekot.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.