Terrorattentatet i Stockholm

Rakhmat Akilov överklagar inte livstidsdomen

Den numera dömde terroristen Rakhmat Akilov kommer inte att överklaga det livstidsstraff som han dömdes till i förra veckan.

Uzbeken Rakhmat Akilov var den som utförde terrordådet på Drottninggatan i Stockholm ifjol. Han körde längs Drottninggatan med en lastbil och orsakade fem personers död.
I förra veckan föll domen mot Akilov. Den 40-årige uzbeken dömdes till livstids fängelse. Han hade sedan tidigare erkänt sig skyldig till att ha utfört dådet efter att ha inspirerats av terrorgruppen Islamiska staten, IS, och hans mål var att “mörda svenska medborgare” för Sveriges deltagande i striden mot IS i Mellanöstern.

Nu meddelar Akilovs försvarsadvokat Johan Eriksson att domen inte kommer att överklagas.

Det man gör är ju att man väger de olika tänkbara utfallen mot att man kanske kan få komma ut på en anstalt istället för att sitta kvar i häkte. Given den informationen han har fått så har han kommit fram till att han inte vill överklaga domen, säger Johan Eriksson till Ekot.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!