Terrorattentatet i Stockholm

Livstids fängelse för Rakhmat Akilov

Rakhmat Akilov, livstidsdömd terrorist

Idag kom domen efter terrorattacken på Drottninggatan den 7 april förra året.

Polisen har lagt omfattande resurser på att hantera attentatet, både under insatsen den 7 april och under utredningsarbetet.
– Domen är en viktig upprättelse för de drabbade och deras anhöriga. Jag är mycket stolt över det arbete svensk polis gjort tillsammans med andra myndigheter som till exempel Säkerhetspolisen och Åklagarmyndigheten, säger Mats Löfving, chef nationella operativa avdelningen, Noa.

Förundersökningsprotokollet innehöll nästan 9 000 sidor, och arbetet med utredningen har krävt polisresurser från Noa och från samtliga polisregioner, i huvudsak från region Stockholm.

Brottsplatsen på 1 100 meter innefattade ett stort antal målsäganden och vittnen. Sedan händelsen har polisen hållit runt 1 700 förhör, och analyserat mängder av material från de övervakningsfilmer som funnits i huvudsak på Drottninggatan och i tunnelbanan.

 

Källa: polisen.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!