Livstids fängelse för Rakhmat Akilov

publicerad 7 juni 2018
Rakhmat Akilov, livstidsdömd terrorist

Idag kom domen efter terrorattacken på Drottninggatan den 7 april förra året.

Polisen har lagt omfattande resurser på att hantera attentatet, både under insatsen den 7 april och under utredningsarbetet.

– Domen är en viktig upprättelse för de drabbade och deras anhöriga. Jag är mycket stolt över det arbete svensk polis gjort tillsammans med andra myndigheter som till exempel Säkerhetspolisen och Åklagarmyndigheten, säger Mats Löfving, chef nationella operativa avdelningen, Noa.

Förundersökningsprotokollet innehöll nästan 9 000 sidor, och arbetet med utredningen har krävt polisresurser från Noa och från samtliga polisregioner, i huvudsak från region Stockholm.

Brottsplatsen på 1 100 meter innefattade ett stort antal målsäganden och vittnen. Sedan händelsen har polisen hållit runt 1 700 förhör, och analyserat mängder av material från de övervakningsfilmer som funnits i huvudsak på Drottninggatan och i tunnelbanan.

 

Källa: polisen.se
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.