Protester mot Obama i Stockholm

Under USA:s president Barack Obamas Sverigebesök på onsdagen skedde en rad olika protestaktioner som alla skedde av olika skäl, men all frustration riktades mot USA och presidenten.

publicerad 5 september 2013
Man med Hizbollahs flagga i ena handen, och den syriska i andra.

Utöver att bli polisanmäld av en svensk överläkare och av Wikileaks blev Barack Obamas Sverigebesök kantat av protester.

De organisationer som hade demonstrationstillstånd var Piratpartiet, Kommunistiska partiet, Föreningen Iraksolidaritet och Rättvisepartiet Socialisterna. Det skedde också en uppmärksammad aktion där många personer valde att protestera mot Obama och att han skulle ”hålla sig borta” från Syrien.

Piratpartiet valde att fokusera på USA:s massiva övervakning och hanteringen av visselblåsaren Edward Snowden. De övriga organisationerna fokuserade främst på huruvida en Syrieninsats är sanktionerad eller inte och USA:s användning av drönare.

Se bilder från de olika demonstrationerna nedan:

Foto: Shanti Ritam Paramahansa
Foto: Shanti Ritam Paramahansa
Foto: Shanti Ritam Paramahansa
Foto: Shanti Ritam Paramahansa
Foto: Abbas Khreis
Foto: Abbas Khreis
Foto: Shanti Ritam Paramahansa
Foto: Shanti Ritam ParamahansaLadda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.