Inrikes

Polisen söker efter terrormisstänkt

En person misstänkt för förberedelse till terrorbrott söks av polisen. Den misstänkte är anhållen i sin frånvaro.

Ansvaret för utredningen ligger hos Säkerhetspolisen och förundersökningen leds av en åklagare.
Under dagen har Polismyndigheten kopplats in för att bistå Säkerhetspolisen i sökandet efter den misstänkte. Polisen har fattat beslut om att bedriva arbetet inom ramen för en nationell särskild händelse som leds av polisens nationella operativa avdelning. Polisen bedriver sitt arbete i nära samverkan med Säkerhetspolisen.

Förutom att leta efter den misstänkte, ökar polisen sin tillsyn och närvaro vid vissa strategiska platser i samhället. Det blir en fortsättning på den ökade vaksamhet som råder sedan terrordåden i Paris förra veckan, synkroniserad med den höjning av hotnivån för terrorism Säkerhetspolisen beslutat om.

– Allmänheten kommer att märka av en ökad polisiär närvaro på publika platser och vid vissa byggnader. Det kan finnas anledning till en skärpt vaksamhet, men i övrigt är vår bedömning att människor kan leva på samma vis som vanligt, säger Mats Löfving, chef för polisens nationella operativa avdelning.

Polisen har stärkt sin insatsberedskap för att kunna ingripa vid en akut händelse. En särskild utredningsorganisation har också förberetts tillsammans med Säkerhetspolisen. Dessa förmågor kan vid behov snabbt aktiveras.

 

Källa: polisen.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • Säpo
  • terrorism