Polisen överklagar inte Förvaltningsrättens dom

publicerad 26 september 2017

Förändringar av samlingsplats och slutdestination för lördagens allmänna sammankomst innebär att polisens anpassar sin taktiska planering. Men målsättningen för kommenderingen ligger fast.

Förvaltningsrätten i Göteborg har i dag meddelat sin dom gällande överklaganden av Polismyndighetens tillstånd för Nordiska motståndsrörelsens allmänna sammankomst den 30 september i Göteborg.

Domen innebär att samlingsplatsen för den allmänna sammankomsten flyttas 150-300 meter i nordlig riktning och att slutdestinationen beslutas till en plats längs med Gamla Ullevis västra sida istället för vid Gustaf Adolfs torg.

Per Öberg, presstalesman för Nordiska motståndsrörelsen meddelar att man inte accepterar Förvaltningsrättens beslut.

Polisen har inga synpunkter på Förvaltningsrättens dom utan kommer att anpassa den taktiska planeringen efter de nya förutsättningarna.

Målsättningen för kommenderingen är fortsatt att såväl de allmänna sammankomsterna som arrangemang som Bokmässan ska kunna genomföras med hänsyn till ordning och säkerhet, enligt polisen i Västra Götaland.

Nordiska motståndsrörelsen har meddelat att man inte accepterar Förvaltningsrättens ändring av polisens och Nordiska motståndsrörelsens ursprungliga uppgörelse.

– Vi kommer inte att acceptera beslutet, säger Pär Öberg, presstalesman för Nordiska motståndsrörelsen, till TT.

 

Källa: polisen.se
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.