MORGONDAGENS DAGSTIDNING – fredag 23 februari 2024

fredag 23 februari 2024

Polisen efterlyser filmer från påskhelgens upplopp

Invandrarvåldet

publicerad 22 april 2022
- av Sofie Persson

Polisen ber nu allmänheten skicka in filmer och bilder från påskhelgens våldsamma upplopp.

– Vi vill ha in så mycket filmer och bilder som möjligt för att möjliggöra lagföring av de som under de senaste dagarna i många fall begått grova brott, säger Jonas Hysing vid polisen.

Under påskhelgen drabbades flera städer av ett antal våldsamma upplopp där ett flertal privatpersoner och poliser skadades. Nu ber polisen allmänheten om hjälp och efterlyser därför filmer samt bilder från upploppen.

– Vi har väldigt mycket eget filmmaterial som vi börjat gå igenom. Vi vill dessutom ha in så mycket filmer och bilder som möjligt för att möjliggöra lagföring av de som under de senaste dagarna begått i många fall grova brott, säger Jonas Hysing, kommenderingschef för den nationella särskilda händelsen Val.

Upploppen skedde fredagen den 15 april i Linköping, Norrköping, Rinkeby och Örebro. Lördagen den 16 april skedde motsvarande i Malmö och söndagen den 17 april var det våldsamheter och ordningsstörningar i Norrköping och Linköping.

Bilder och filmer som kan vara till hjälp kan laddas upp direkt på polisens hemsida. Har man övriga uppgifter om händelserna uppmanas man också att kontakta polisen.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!Mer från förstasidan

Share via
Missa inte en nyhet igen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Ta del av ocensurerade nyheter – fria från industriintressen och politisk korrekthet från Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning – varje vecka.

Send this to a friend