Polis överöste liggande supporter med batongslag

publicerad 7 november 2016
https://www.youtube.com/watch?v=Hjx0qX3XlxU

Här är det senaste i raden av fall där polisen använt övervåld mot fotbollssupportrar. Under söndagen blev en MFF-supporter nedslagen av batongbeväpnade poliser och fortsatt slagen när han låg på marken.

Det var i samband med det allsvenska mötet mellan Malmö FF och Hammarby IF som det uppstod oroligheter i Malmö under söndagsförmiddagen. Ett 100-tal Malmösupportrar var med och ställde till med bråk i centrala Malmö.

I en läsarfilm som Sydsvenska Dagbladet publicerat framgår det att en MFF-supporter som gav sig till polisen utsattes för misshandel. När han stod stilla med armarna ovanför huvudet fick han motta flera batongslag, även när han väl låg på marken och inte gjorde fysiskt motstånd.

Jag hatar fotboll av hela mitt hjärta, mycket på grund av den här kulturen. Jag tycker den här supporterskiten är fruktansvärd överlag. Men det jag tyckte var obehagligt var att snubben som kommer i slutändan inte vill slåss. Han hade fattat att han inte kom förbi gänget av piketpoliser och sträcker upp händerna, säger personen som filmade till Sydsvenska Dagbladet.

Mot bakgrund av misshandeln väljer nu polisen att anmäla sig själva till polisens avdelning för polisbrott.

I andra delar av Malmö hamnade ett hundratal Hammarbysupportrar i handgemäng med såväl malmöiter som polisen under söndagsförmiddagen. En polis fick föras till sjukhus med bruten arm och omkring 100 Hammarbyfans omhändertogs.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.