Inrikes

Österrikes asylmottagningar blir utresecenter

Österrikes inrikesminister Herbert Kickl

Österrikes asylmottagningar byter namn till utresecenter. Regeringen ska även framöver kunna fängsla asylsökande i förebyggande syfte.

– Från och med nu finns det bara utresecenter, förklarade inrikesministern Herbert Kickl, från Österrikes frihetliga parti, FPÖ, skriver SR.
I dessa utresecenter gäller utegångsförbud mellan klockan 22-06.

Vid misstanke om att en asylsökare är benägen att begå brott ska personen kunna spärras in i förvar i förebyggande syfte, utan att det först måste beslutas av domare.

Kickl säger att det handlar om att skicka en viktig signal till människor som överväger att komma till Österrike och för att skydda de egna medborgarna. Bakgrunden till lagändringarna är mordet på en chef för ett socialkontor, som begicks av en turkisk medborgare med förbud att uppehålla sig i landet efter tidigare brott.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!