Ödeläggelsen efter invandrarkravallerna

Invandrarvåldet

publicerad 21 april 2022
- av Redaktionen
Barnen trodde att kriget kommit till Sverige.

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


1760 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


Under påskhelgen utsattes ett flertal svenska städer för våldsamma kravaller där muslimskt dominerade invandrargrupper satte bilar och stadsdelar i brand och överöste polis, räddningstjänst och civila med stenar, slag och andra projektiler.

Den invandrartäta stadsdelen Rosengård i Malmö var en av de platser som drabbades av de våldsamma upploppen och Nya Dagbladets fotograf Freddy Mardell har dokumenterat den ödeläggelse som kravallerna resulterade i.

[envira-gallery id=”121856″]

De uppmärksammade invandrarkravallerna är de mest omfattande och bland de mest våldsamma som ägt rum i Sverige och de postapokalyptiska scenerna där man förstör allt i sin omgivning har också uppmärksammats av medier runt om i världen.

Trots ett stort antal skadade poliser, civila och ambulanspersonal samt ett mycket stort antal totalförstörda polisfordon och uppeldade bilar har det massmediala och politiska fokuset till stor del handlat om hur den dansk-svenske politikern Rasmus Paludan “provocerat fram” kravallerna genom att bränna eller hota att bränna koranen och hur han genom sina provokationer bär den egentliga skulden till ödeläggelsen.

Många röster – framför allt från den muslimska världen har också höjts för att Sverige bör införa blasfemilagar och göra det olagligt att bränna koranen.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!