Nya moskéer planeras i Växjö och Luleå

publicerad 8 maj 2020

I Växjö planeras en jättelik moské med en 26 meter hög minaret. I Luleå ska samtidigt ”världens nordligaste moské” byggas.

Den nuvarande moskén i Växjö har sedan 2018 sänt böneutrop via högtalare varje fredag. Nu söker Stiftelsen Växjö Muslimer bygglov för en ny moské. Den planeras att byggas på samma plats som den nuvarande moskén i stadsdelen Araby.

Enligt ansökan ska den nya byggnaden vara 1100 kvadratmeter stor med en 26 meter hög minaret. Enligt Nyheter Idag ska moskén ha en särskild ingång för kvinnor, och man vill även bygga en förskola i anslutning till byggnaden.
I Luleå planerar å sin sida stiftelsen Norrbottens muslimska center att bygga ”världens nordligaste moské”. Byggnaden är tänkt att byggas på Hertsön i östra Luleå, där stiftelsen har en tomt som ännu är obebyggd.

 

Källa: Nyheter Idag, SR


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!