Nya mord i Stockholm

Ökade otryggheten

publicerad 11 augusti 2022
- av Jan Sundstedt

En man i 30-årsåldern sköts igår kväll ihjäl i Stockholmsförorten Vårberg – det senaste i en rad uppmärksammade mord i Stockholmsområdet. Vid halv åtta-tiden på torsdagsmorgonen bekräftar polisen att fyra personer nu är anhållna misstänkta för medhjälp till mord.

De senaste dagarna har återigen sett en eskalering av det grova gatuvåldet, inte minst i Region Stockholm. Häromdagen sköts en man ihjäl i förorten Hässelby gård, det var den andra dödsskjutningen inom loppet av knappt två månader – enbart i Hässelby gård.

Gällande dödsskjutningen under onsdagskvällen inkom flera samtal till polisen vid 22-tiden. Samtalen gällde skottlossning och ett stort bråk i centrala Vårberg, i södra Stockholm. Väl på plats påträffar patrullerna en man i 30-årsåldern dödligt sårad och polisen inleder omgående en omfattande insats i syfte att lokalisera och gripa de skyldiga.

Offret har bekräftats vara en man i 30-årsåldern som skjutits med flera skott, trots livräddande åtgärder dog han på brottsplatsen och polisen har således inlett en förundersökning om mord. Anhöriga har underrättats om dödsfallet.

Fyra personer greps tidigt nu på morgonen och sitter anhållna, misstänkta för medhjälp till mord. Polisen fortsätter under torsdagen arbetet med bland annat tekniska undersökningar.

– Det är fyra personer som under natten togs in på förhör som nu har anhållits för medhjälp till mord. Vi kommer att fortsätta med förhör under dagen, säger Anders Bryngelsson, presstalesman på Stockholmspolisen.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!