Inrikes

Ny våldsvåg i Stockholm

Två personer dödades och åtminstone sex personer skottskadades runt om i huvudstaden under veckan.

Under tisdagen blev en man ihjälskjuten med automatvapen på Lidingö. Enligt uppgifter till SVT Nyheter Stockholm misstänker polisen en byggtvist.
Senare under samma dag blev en man ihjälskjuten i Barkarby i Järfälla. Enligt Avpixlat ska det röra sig om en 26-årig kriminell gängmedlem.

Under natten till torsdagen blev fyra personer skjutna i Tensta, vilket Nya Dagbladet redan rapporterat om. Eventuellt blev även en förbipasserande skottskadad.

Under samma natt blev ytterligare en person skjuten och knivhuggen i en lägenhet i Skarpnäck i södra Stockholm.

Sent på torsdagsnatten avlossades skott mot ett fordon i Östberga i södra Stockholm. Ingen ska ha skadats i samband med händelsen, som rubriceras som försök till mord. Ingen gripen.

Under fredagsmorgonen blev en person skjuten i en lägenheten i Vasastan i centrala Stockholm. Personen blev förd till sjukhus med svåra skottskador. Ingen gripen.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!
  • Ämnen:
  • brott
  • Stockholm