Inrikes

Ny våldsvåg i Stockholm

Två personer dödades och åtminstone sex personer skottskadades runt om i huvudstaden under veckan.

Under tisdagen blev en man ihjälskjuten med automatvapen på Lidingö. Enligt uppgifter till SVT Nyheter Stockholm misstänker polisen en byggtvist.

Senare under samma dag blev en man ihjälskjuten i Barkarby i Järfälla. Enligt Avpixlat ska det röra sig om en 26-årig kriminell gängmedlem.

Under natten till torsdagen blev fyra personer skjutna i Tensta, vilket Nya Dagbladet redan rapporterat om. Eventuellt blev även en förbipasserande skottskadad.

Under samma natt blev ytterligare en person skjuten och knivhuggen i en lägenhet i Skarpnäck i södra Stockholm.

Sent på torsdagsnatten avlossades skott mot ett fordon i Östberga i södra Stockholm. Ingen ska ha skadats i samband med händelsen, som rubriceras som försök till mord. Ingen gripen.

Under fredagsmorgonen blev en person skjuten i en lägenheten i Vasastan i centrala Stockholm. Personen blev förd till sjukhus med svåra skottskador. Ingen gripen.

Liknande artiklar

Krögare misstänks ha våldtagit kvinna på sin egen ... En krögare misstänks för att ha våldtagit en kvinna på sin krog i centrala Göteborg. Det handlar om en krögare i 35-å...
MP och Alliansen överens om att styra Stockholm Miljöpartiet och de fyra Allianspartierna kommer att styra Stockholms stad under de kommande fyra åren. Uppgifter i m...
Stockholm slutkandidat till att arrangera vinter-O... Stockholm är en av tre slutkandidater till att få arrangera vinter-OS 2026. Internationella olympiska kommittén, IOK,...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!  • Ämnen:
  • brott
  • Stockholm