Ny våldsvåg i Stockholm

publicerad 11 juni 2018

Två personer dödades och åtminstone sex personer skottskadades runt om i huvudstaden under veckan.

Under tisdagen blev en man ihjälskjuten med automatvapen på Lidingö. Enligt uppgifter till SVT Nyheter Stockholm misstänker polisen en byggtvist.

Senare under samma dag blev en man ihjälskjuten i Barkarby i Järfälla. Enligt Avpixlat ska det röra sig om en 26-årig kriminell gängmedlem.

Under natten till torsdagen blev fyra personer skjutna i Tensta, vilket Nya Dagbladet redan rapporterat om. Eventuellt blev även en förbipasserande skottskadad.

Under samma natt blev ytterligare en person skjuten och knivhuggen i en lägenhet i Skarpnäck i södra Stockholm.

Sent på torsdagsnatten avlossades skott mot ett fordon i Östberga i södra Stockholm. Ingen ska ha skadats i samband med händelsen, som rubriceras som försök till mord. Ingen gripen.

Under fredagsmorgonen blev en person skjuten i en lägenheten i Vasastan i centrala Stockholm. Personen blev förd till sjukhus med svåra skottskador. Ingen gripen.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.