Talmansrundorna

Ny talmansrunda väntar idag

Talmannen Andreas Norlén kommer under tisdagsförmiddagen att hålla sin andra talmansrunda.

Under tisdagen kommer riksdagens talman Andreas Norlén att på nytt samtala med de åtta riksdagspartiernas partiledare för att sondera terrängen inför en kommande regeringsbildning.

Andreas Norlén gjorde sin första talmansrunda i torsdags och satte sig ner och samtalade med de åtta partiledarna. Under tisdagsförmiddagen äger den andra talmansrundan rum.

Talmannen kommer att samtala med partierna efter andelen mandat. Det betyder att samtalen börjar med Socialdemokraterna och avslutas med Miljöpartiet.

Syftet med de så kallade talmansrundorna är att sondera terrängen för att se vad för eventuella regeringsbildningar som respektive parti kan tänka sig stödja. Det är upp till talmannen att sedan föreslå en statsministerkandidat.

Tidtabell för talmansrundan:

  • 09.30 Socialdemokraterna
  • 09.55 Moderaterna
  • 10.20 Sverigedemokraterna
  • 10.45 Centerpartiet
  • 11.10 Vänsterpartiet
  • 11.35 Kristdemokraterna
  • 12.00 Liberalerna
  • 12.25 Miljöpartiet

Liknande artiklar

Löfven vill göra det svårare för riksdagen att avs... I en intervju med DN säger den nyvalde statsministern Stefan Löfven att Sverige borde införa en ordning där man inte kan...
Stefan Löfven framröstad som statsminister Socialdemokraternas Stefan Löfven röstades under fredagen fram till Sveriges statsminister. En majoritet i riksdagen val...
Statsministeromröstning på fredag – talmannen ger ... Riksdagens talman Andreas Norlén har valt att skjuta på den tredje statsministeromröstningen till på fredag. Partierna f...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!