Talmansrundorna

Ny talmansrunda väntar idag

Talmannen Andreas Norlén kommer under tisdagsförmiddagen att hålla sin andra talmansrunda.

Under tisdagen kommer riksdagens talman Andreas Norlén att på nytt samtala med de åtta riksdagspartiernas partiledare för att sondera terrängen inför en kommande regeringsbildning.

Andreas Norlén gjorde sin första talmansrunda i torsdags och satte sig ner och samtalade med de åtta partiledarna. Under tisdagsförmiddagen äger den andra talmansrundan rum.

Talmannen kommer att samtala med partierna efter andelen mandat. Det betyder att samtalen börjar med Socialdemokraterna och avslutas med Miljöpartiet.

Syftet med de så kallade talmansrundorna är att sondera terrängen för att se vad för eventuella regeringsbildningar som respektive parti kan tänka sig stödja. Det är upp till talmannen att sedan föreslå en statsministerkandidat.

Tidtabell för talmansrundan:

  • 09.30 Socialdemokraterna
  • 09.55 Moderaterna
  • 10.20 Sverigedemokraterna
  • 10.45 Centerpartiet
  • 11.10 Vänsterpartiet
  • 11.35 Kristdemokraterna
  • 12.00 Liberalerna
  • 12.25 Miljöpartiet

Liknande artiklar

Björn Söder: Låt kungen utse statsminister Sverigedemokraternas Björn Söder föreslår i en motion i riksdagen att kungen borde ta över talmannens ansvar för att för...
S och M singlade slant om ordförandeposterna i uts... Socialdemokraternas gruppledare Anders Ygeman och Moderaternas gruppledare Tobias Billström singlade slant om ordförande...
Andreas Norlén blir riksdagens talman Det står nu klart att det blir Moderaternas Andreas Norlén som blir ny talman i riksdagen. Andreas Norlén var ordföra...

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styres inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 0727220172, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!