Ny skjutning i Södertälje – ung man död

Ökade otryggheten

publicerad 7 oktober 2022
- av Redaktionen
Många boende vill fly Södertälje och det ökande våldet.

Södertälje drabbades under torsdagskvällen av den femte skottlossningen på mycket kort tid. Två personer skadades och en av dem avled också snart av sina skador.

Nya Dagbladet rapporterade nyligen om hur våldsdrabbat Södertälje blivit och att fyra skottlossningar inträffat sedan slutet på september – med två döda som följd.

Under torsdagskvällen var det dags för ännu en skjutning. Efter att polisen fått in ett larm påträffades en 19-åring och en 16-åring skottskadade utanför ett flerfamiljshus i stadsdelen Saltskog.

Några timmar senare hade 19-åringen avlidit av sina skottskador i överkroppen medan 16-åringens skador beskrivs som allvarliga, men inte livshotande. Polis har nu spärrat av brottsplatsen och söker efter vittnesuppgifter och andra relevanta iakttagelser.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska männen ha blivit skjutna med någon form av automatvapen. Vittnen till händelsen uppger vidare till tidningen att fyra gärningsmän efter skjutningen ska ha flytt på två mopeder.

– Det var ett jäkla smattrande, säger en boende i området.

En annan boende som Expressen talat med ger samma bild och berättar att han först hörde tre snabba skott.

– Sedan var det väl två skott till, sedan automateld, och så var det något skott efter det också.

Ännu har ingen gripits för dådet, men polisen säger att man ”jobbar med underrättelser” och ”har tömt flera övervakningskameror”. Flera boende berättar också att de är mycket trötta på det ökande våldet i området och att de därför överväger att flytta därifrån.

De senaste skjutningarna i Södertälje

23 september: En skottskadad man kommer in på Södertälje sjukhus. Mannen har kopplingar till den organiserade brottsligheten i staden.

28 september: En man skjuts i närheten av en lekplats i Ronna vid 21-tiden på kvällen.

30 september: En 19-årig man skjuts ihjäl utanför en fritidsgård som ligger bredvid en förskola i Ronna.

1 oktober: En man i 40-årsåldern hittas mördad vid en skola i Ronna. Han har skjutits ihjäl med flera skott.

6 oktober: Två unga män skjuts med vad som beskrivs som automatvapen i stadsdelen Saltskog. En av dem, en 19-åring, avlider snart av sina skador.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!