Nya skjutdåd i Örebro och Stockholm

Ökade otryggheten

publicerad 1 augusti 2022
- av Jan Sundstedt

Hjälp Nya Dagbladet att klara ekonomin under sommaren!


4360 kr av 50 000 kr insamlade. Stöd kampanjen via swish 123 611 30 21 eller andra donationsalternativ.


De senaste årens ökande trend med beskjutningar fortsätter oavbrutet. Under den sena lördagskvällen inträffade skjutningar i både Örebro och södra Stockholm.

Vid 22-tiden fick polisen i Örebro tips om att en förmodad skjutning ägt rum i problemområdet Vivalla. Polisen var snabbt på plats med en stor personalstyrka och kunde konstatera att en man i tjugoårsåldern avlidit. En mordutredning har inletts och brottsplatsen är avspärrad i väntan på teknisk undersökning. Anhöriga är underrättade.

Polisen ledningscentral fick senare telefonsamtal om skottlossning från boende i Farsta, söder om Stockholm. På en parkeringsplats vid Ullerudsbacken påträffades sedermera en skottskadad man som fördes till sjukhus. Någon gärningsman är inte gripen och polisen genomför nu dörrknackning i närheten av brottsplatsen. I det inledande polisarbetet har det framkommit uppgifter om att gärningsmannen kan ha lämnat platsen med hjälp av fordon av något slag. Den skjutnes tillstånd är i nuläget oklart men polisens brottsrubricering är försök till mord.

 

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!