Notan för muslimska upploppet i Malmö: 1 miljon kronor

publicerad 21 september 2020
- av Per Nordin

En miljon kronor har avsatts av Malmö stad för att reparera skadegörelsen i samband med det våldsamma muslimska upploppet i staden som skedde efter den uppmärksammade koranbränningen.

Pengarna går till att reparera och ersätta sådant som sönderslagna trafikljus, upprivna gatustenar, förstörda vägskyltar, gatulyktor, trafiksignaler och papperskorgar. I det avsatta miljonbeloppet ska även städning av det drabbade området ingå. Ökade utgifter för socialtjänsten, polisen och liknande är inte inkluderade i beloppet.

Det är oerhört tråkigt att det blir så här och det är enormt mycket pengar som Malmöborna får betala i skatt för detta. Man vill ju gärna att våra skattepengar ska gå till något annat vettigt, säger Tobias Nilsson, avdelningschef på Fastighets- och gatukontoret på Malmö stad.


Annonser:


Upploppets upprinnelse var att företrädare för Rasmus Paludans danska parti Stram Kurs eldade upp en koran i Rosengård i protest mot islamiseringen av Sverige – något som delar av Malmös muslimska befolkning svarade på med att ta till våld.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.