Notan för muslimska upploppet i Malmö: 1 miljon kronor

publicerad 21 september 2020

En miljon kronor har avsatts av Malmö stad för att reparera skadegörelsen i samband med det våldsamma muslimska upploppet i staden som skedde efter den uppmärksammade koranbränningen.

Pengarna går till att reparera och ersätta sådant som sönderslagna trafikljus, upprivna gatustenar, förstörda vägskyltar, gatulyktor, trafiksignaler och papperskorgar. I det avsatta miljonbeloppet ska även städning av det drabbade området ingå. Ökade utgifter för socialtjänsten, polisen och liknande är inte inkluderade i beloppet.

Det är oerhört tråkigt att det blir så här och det är enormt mycket pengar som Malmöborna får betala i skatt för detta. Man vill ju gärna att våra skattepengar ska gå till något annat vettigt, säger Tobias Nilsson, avdelningschef på Fastighets- och gatukontoret på Malmö stad.
Upploppets upprinnelse var att företrädare för Rasmus Paludans danska parti Stram Kurs eldade upp en koran i Rosengård i protest mot islamiseringen av Sverige – något som delar av Malmös muslimska befolkning svarade på med att ta till våld.


 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!