Trots indraget demonstrationstillstånd – Koranen brändes i Rosengård

publicerad 28 augusti 2020
- av Markus Andersson

Under dagen hade Rasmus Paludan och hans parti Stram Kurs, tillsammans med konstnären Dan Park, planerat att demonstrera mot islam och bränna Koranen. Polisen valde att stoppa demonstrationen och dra in tillståndet. Men trots det genomfördes en Koranbränning i den muslimtäta stadsdelen Rosengård i Malmö under dagen och företrädare greps senare av polis.

Den danske nationalisten och advokaten Rasmus Paludan stoppades från att resa in i Sverige på fredagen på väg till Malmö och har nu portats från Sverige i två år, enligt Sydsvenskan.

Polisen meddelar samtidigt att islamkritiska demonstrationer av säkerhetsskäl inte får anordnas någonstans i hela Skåne.

 

Trots detta lyckades andra företrädare för det danska partiet Stram Kurs genomföra den planerade Koranbränningen i det invandrartäta Rosengård.

Senare tog sig företrädarna till Stora torg i Malmö där de höll tal och spelade fotboll med Koranen. Polisen grep i samband med aktiviteten flera av företrädarna och förde dem ifrån platsen med handbojor.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!