Inrikes

Trots indraget demonstrationstillstånd – Koranen brändes i Rosengård

Under dagen hade Rasmus Paludan och hans parti Stram Kurs, tillsammans med konstnären Dan Park, planerat att demonstrera mot islam och bränna Koranen. Polisen valde att stoppa demonstrationen och dra in tillståndet. Men trots det genomfördes en Koranbränning i den muslimtäta stadsdelen Rosengård i Malmö under dagen och företrädare greps senare av polis.

Den danske nationalisten och advokaten Rasmus Paludan stoppades från att resa in i Sverige på fredagen på väg till Malmö och har nu portats från Sverige i två år, enligt Sydsvenskan.
Polisen meddelar samtidigt att islamkritiska demonstrationer av säkerhetsskäl inte får anordnas någonstans i hela Skåne.

 

Trots detta lyckades andra företrädare för det danska partiet Stram Kurs genomföra den planerade Koranbränningen i det invandrartäta Rosengård.

Senare tog sig företrädarna till Stora torg i Malmö där de höll tal och spelade fotboll med Koranen. Polisen grep i samband med aktiviteten flera av företrädarna och förde dem ifrån platsen med handbojor.

 


Markus Andersson
markus.andersson@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!