Nacka kommun har köpt 186 bostadsrätter för nyanlända

publicerad 24 juli 2018

I Nacka spenderar kommunen årligen över 1,2 miljoner kronor på tomma lägenheter som står reserverade för nyanlända.

Nacka kommun har köpt 186 bostadsrätter för nyanlända migranter. Men minst två av lägenheterna har stått tomma och kostar skattebetalarna över 1,2 miljoner kronor per år.

– Vi behöver ett antal lägenheter i beredskap för att kunna matcha hushåll till bostad effektivt. Det kan handla om en barn-familj som behöver en bostad redan under nästa vecka eller nyanlända som behöver bostaden inom två månader vilket är den framförhållning Migrationsverket har. Därför kan vi inte hyra ut till andra målgrupper under tiden, säger Caroline Pierrou, gruppchef för bostadsförsörjning i Nacka kommun, till NVP.se.

Just nu handlar det om 20 tomma lägenheter som har en genomsnittlig kostnad på 5 140 kronor i månaden. Det blir 1,2 miljoner per år. Lägenheterna kan stå tomma i över ett halvår.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.