MORGONDAGENS DAGSTIDNING – lördag 2 mars 2024

lördag 2 mars 2024

Mordförsök i Gävle – misstänkt gärningsman anhållen

Ökade otryggheten

publicerad 18 augusti 2022
- av Jan Sundstedt
Mordförsöket skedde i anslutning till en gångtunnel.

En man har skjutits i en gångtunnel mellan Sätra och Marielund i Gävle. Polisen är förtegen om händelsen men har anhållit en misstänkt gärningsman i 20-årsåldern och uppmanar allmänheten att höra av sig med eventuella vittnesmål.

Larmet inkom till polisen strax efter klockan åtta på onsdagskvällen. En man anträffades då med en skottskada inne i en gångtunnel och fördes med ambulans till sjukhus. Skadeläget är oklart men det ska inte handla om några livshotande skador. Ärendet utreds nu som mordförsök och grovt vapenbrott.

Vi kan inte gå ut med så mycket detaljer. Det är fortfarande intensivt arbete, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesman vid polisen.

Man är i detta utredningskänsliga läge också förtegna om vem offret är samt eventuella motiv men utgår från att gärningsman och offer var bekanta med varandra.

Det är ingen person som har blivit skjuten av någon okänd, så det är inget vansinnesdåd vad vi misstänker, säger Klarin vidare.

Polisen tar tacksamt emot tips från allmänheten.

Det var en tid när de flesta borde ha varit vakna så det kan vara folk som har sett eller hört något, kommenterar Magnus Jansson Klarin.

Förundersökningen leds av åklagare vid Åklagarkammaren i Gävle. En man i 20-årsåldern är nu anhållen i ärendet.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!Mer från förstasidan

Flykten från New York

RecensionerJan Sundstedt: John Carpenters cyniska syn på mänskligheten tar sig uttryck i vad som kan vara den coolaste polisstat som skådats på vita duken.

Share via
Missa inte en nyhet igen!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev idag!

Ta del av ocensurerade nyheter – fria från industriintressen och politisk korrekthet från Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning – varje vecka.

Send this to a friend