Misstänkt våldtäktsförsök samt man funnen död

Ökade otryggheten

publicerad 29 juli 2022
- av Jan Sundstedt

Polisen utreder ett våldtäktsförsök mot en 16-årig flicka i närheten av Lillsjön i Bromma norr om Stockholm. Det misstänkta brottet ska ha inträffat utomhus och larmet inkom vid 23.30 på torsdagskvällen.

I Mölndal har en död man påträffats i ett skogsparti. En förundersökning om mord är inledd.

Våldsspiralen i Sverige har under lång tid varit stegrande och gårdagskvällen utgjorde inget undantag. Det senaste dygnets facit inbegriper bland annat ett misstänkt våldtäktsförsök i närförorten Bromma, i nordvästra Stockholm, samt ett misstänkt mord i Mölndal, strax utanför Göteborg.

Larmet om det misstänkta våldtäktsförsöket inkom till polisen vid 23.30-tiden på torsdagskvällen. Offret är en 16-årig flicka och våldtäktsförsöket ska ha inträffat vid och omkring Lillsjön, som ligger i området – Flickan och mannen är enligt utsago inte bekanta med varandra, kommenterar Tove Hägg vid Stockholmspolisen.

Polisen var snabbt på plats med hundpatruller och har även haft inledande samtal med brottsoffret. På den information som polisen fått fram har en förundersökning om försök till våldtäkt inletts, står det att läsa på Polisens hemsida.

I Mölndal utanför Göteborg påträffades på torsdagskvällen en död man i ett skogsparti. Mannen anträffades av förbipasserande som då larmade polisen. Det är i nuläget oklart vad som hänt mannen men det finns misstankar om att han bragts om livet.

Polisen har spärrat av platsen för en teknisk undersökning och inlett en förundersökning om mord. Man har även påbörjat dörrknackning och andra utredningsåtgärder i området.

Den avlidne mannen är ännu inte identifierad. Den tekniska undersökningen är nu avslutad och avspärrningarna därmed hävda. Efter spaning och utredning greps en man i 40-årsåldern i Göteborg vid 22-tiden igår kväll. Efter förhör anhölls han av åklagare misstänkt för mord.

Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!