Inrikes

Misstänkt mutbrott på Riksgälden

11 medarbetare på Riksgälden, myndigheten som ansvarar för finansförvaltning åt staten, har åtalsanmälts. De 11 medarbetarna misstänks ha tagit emot mutor.

Enligt Riksgälden finns det en skälig misstanke om mutbrott, i form av att de åtalade ska ha tagit emot bland annat surfplattor, spelkonsoler och presentkort av utbildningsleverantören Labcenter.
Nu är det upp till åklagare att avgöra ärendena. Vi på Riksgälden har att se över våra rutiner för bland annat hur utbildningar bokas och godkänns. Men framför allt måste vi fortsatt jobba internt med etikfrågor och vad det innebär att arbeta på en myndighet i medborgarnas tjänst, säger riksgäldsdirektör Hans Lindblad i ett pressmeddelande.

Mutorna ska de åtalade medarbetarna ha tagit emot i samband med kurser mellan 2012-2016, enligt en granskning som Riksgälden gjorde av fakturorna till utbildningsleverantören.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!