Misstänkt mutbrott på Riksgälden

publicerad 21 juni 2017

11 medarbetare på Riksgälden, myndigheten som ansvarar för finansförvaltning åt staten, har åtalsanmälts. De 11 medarbetarna misstänks ha tagit emot mutor.

Enligt Riksgälden finns det en skälig misstanke om mutbrott, i form av att de åtalade ska ha tagit emot bland annat surfplattor, spelkonsoler och presentkort av utbildningsleverantören Labcenter.

Nu är det upp till åklagare att avgöra ärendena. Vi på Riksgälden har att se över våra rutiner för bland annat hur utbildningar bokas och godkänns. Men framför allt måste vi fortsatt jobba internt med etikfrågor och vad det innebär att arbeta på en myndighet i medborgarnas tjänst, säger riksgäldsdirektör Hans Lindblad i ett pressmeddelande.

Mutorna ska de åtalade medarbetarna ha tagit emot i samband med kurser mellan 2012-2016, enligt en granskning som Riksgälden gjorde av fakturorna till utbildningsleverantören.
Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.