Medborgerlig samling-politiker död efter gymskjutning

Ökade otryggheten

publicerad 31 mars 2022
- av Redaktionen
Fredrik Andersson, trebarnsfar, ingrep enligt uppgift för att stoppa en pistolbeväpnad man.

Den man som blev skjuten på ett gym i Stockholm i måndags har nu avlidit av sina skador. Det är nu bekräftat att brottsoffret var Fredrik Andersson – trebarnsfar och ordförande för Medborgerlig samling i Solna.

Den uppmärksammade skjutningen skedde vid lunchtid i måndags på ett gym i centrala Stockholm. Offret för skjutningen var Fredrik Andersson, en svensk man i 55-årsåldern som bland annat arbetat som krogvakt.

Enligt nuvarande uppgifter och teorier var Andersson inte den tilltänkta måltavlan, utan försökte stoppa pistolmannen som var ute efter en kriminell man på gymmet. I tumultet blev han dock skjuten.

Andersson var politiker och ordförande för partiet Medborgerlig samling i Solna.

Vi har förlorat en make, en familjefar och en oerhört modig vän.

Ryggraden var bokstavligt talat Fredriks signum. Han bar ibland runt på en modell av en ryggrad för att visa vad han ansåg att det behövdes mer av i Sverige. Han var både i ord, bild och handling ett uttryck för civilkurage – det medborgerliga modet.

Orsaken till Fredriks politiska engagemang var att han som krogvakt och samhällsengagerad såg den negativa utvecklingen från första parkett. Han såg att våra nuvarande politiker var oförmögna att hejda utvecklingen och i praktiken var ansvariga för vartåt det barkade. Det var hans huvudfråga.

”Fel värdegrund” stod det med en rejäl skopa ironi på en T-tröja som Fredrik ofta hade på sig. Nej Fredrik, din värdegrund var det sannerligen inget fel på. Felet återfinns i den tid och den samhällsutveckling som inte värdegrunden ville förlika sig med.”, skriver partiet på sin hemsida.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.