Inrikes

Marcus Oscarsson: “Sannolikheten för extraval ökar kraftigt”

Marcus Oscarsson, politisk kommentator på TV4.

Sannolikheten för att ett extra val kommer att utlysas har mer än fördubblats efter Centerpartiets besked, enligt TV4:s politiske kommentator Marcus Oscarsson.

Under måndagen meddelade Centerpartiet att man inte kommer att släppa fram Stefan Löfven som statsminister. Detta gör att den politiska kräftgången fortsätter, tre månader efter valet den 9 september.
Enligt Marcus Oscarsson, politisk kommentator på TV4, har sannolikheten för att extra val kommer att utlysas mer än fördubblats, från 15 procent till 40 procent, sedan Centerpartiets besked.

I nuläget återstår främst två alternativ: 1, Moderaterna accepterar att släppa fram Annie Lööf (C) som statsminister. 2, Socialdemokraterna backar och går Centern till mötes på betydligt fler punkter än man gjort så här långt. Om inga av dessa två alternativ blir verklighet går Sverige mot extra val. Sannolikheten för extra val har nu ökat kraftigt, säg från 15% till 40%”, skriver Oscarsson på sin Facebooksida.

För att ett extra val ska utlysas krävs det att fyra statsministerkandidater röstas ner i riksdagen. Stefan Löfven väntas bli den andre statsministerkandidaten som röstas ner.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!