Inrikes

Centerpartiet: Vi kommer rösta nej till Löfven som statsminister

Annie Lööf, partiledare för Centerpartiet.

Centerpartiets partiledare Annie Lööf meddelar på en presskonferens i riksdagen att man kommer rösta nej till Stefan Löfven (S) som statsminister i en kommande statsministeromröstning.

Beskedet från Annie Lööf kom på en presskonferens i riksdagen på måndagen.
Jag upplever att S inte är beredda att klippa bandet med V och gå helhjärtat in i ett samarbete i mitten, säger Lööf under presskonferensen, rapporterar Expressen.

Senare under måndagen väntas statsminister Stefan Löfven samtala med talmannen angående regeringsförhandlingarna. En statsministeromröstning om Löfven kan tidigast komma att hållas på onsdag.

Annie Lööf meddelar också att Centerpartiet kommer att lägga ner sina röster i budgetomröstningen. Enligt uppgifter i media kommer Liberalerna att göra detsamma, vilket innebär att Moderaterna och Kristdemokraternas budgetförslag väntas bli den som röstas igenom i riksdagen då deras budget åtnjuter störst stöd efter att Sverigedemokraterna annonserat att man kommer att rösta för budgeten.

Det har gått 92 dagar sedan riksdagsvalet den 9 september och 76 dagar sedan Stefan Löfven röstades ner som statsminister av en majoritet i riksdagen den 25 september.

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 123 611 3021, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!