Centerpartiet: Vi kommer rösta nej till Löfven som statsminister

publicerad 10 december 2018
Annie Lööf
Annie Lööf, partiledare för Centerpartiet.

Centerpartiets partiledare Annie Lööf meddelar på en presskonferens i riksdagen att man kommer rösta nej till Stefan Löfven (S) som statsminister i en kommande statsministeromröstning.

Beskedet från Annie Lööf kom på en presskonferens i riksdagen på måndagen.

Jag upplever att S inte är beredda att klippa bandet med V och gå helhjärtat in i ett samarbete i mitten, säger Lööf under presskonferensen, rapporterar Expressen.

Senare under måndagen väntas statsminister Stefan Löfven samtala med talmannen angående regeringsförhandlingarna. En statsministeromröstning om Löfven kan tidigast komma att hållas på onsdag.

Annie Lööf meddelar också att Centerpartiet kommer att lägga ner sina röster i budgetomröstningen. Enligt uppgifter i media kommer Liberalerna att göra detsamma, vilket innebär att Moderaterna och Kristdemokraternas budgetförslag väntas bli den som röstas igenom i riksdagen då deras budget åtnjuter störst stöd efter att Sverigedemokraterna annonserat att man kommer att rösta för budgeten.

Det har gått 92 dagar sedan riksdagsvalet den 9 september och 76 dagar sedan Stefan Löfven röstades ner som statsminister av en majoritet i riksdagen den 25 september.Stöd kriget mot bankerna – bidra till stämningen mot Länsförsäkringar


124 440 kronor av 150 000 kronor insamlade! Läs mer här eller swisha direkt till: 123 611 30 21.


Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.