”Mångkulturellt” mordkommando dödade två i Köpenhamn

publicerad 28 augusti 2020
- av Per Nordin
Dödspatrullens ledare är skyldig till dubbelmord.

Fem invandrare och medlemmar i gänget ”Dödspatrullen” har dömts skyldiga till dubbelmordet på två medlemmar i det konkurrerande gänget ”Shottaz” i Köpenhamn förra året. Eftersom det handlar om gängrelaterad brottslighet förväntas straffen bli särskilt hårda.

Det var i juni 2019 som två unga män – även de med invandrarbakgrund lurades in i en fälla och sköts till döds av ett mordkommando tillhörande det Rinkebybaserade kriminella nätverket ”Dödspatrullen”.

Konflikten mellan de två
invandrardominerade gängen ska enligt experter ha pågått i flera år med ett tiotal mord och otaliga skjutningar som följd.

Ledaren Mohamed Ali, 22 år, Mansor Ismail, 20, Benjamin Owusu Afriyie, 25 och ytterligare två minderåriga gängmedlemmar – även de med invandrarbakgrund förklarades samtliga skyldiga till dubbelmordet och ytterligare ett mordförsök av dansk domstol under fredagen. Hur långa straff de får kommer att offentliggöras senare, men det kan bli tal om livstids fängelse.

Gängledaren Mohamed Ali
uppträdde enligt Expressen arrogant i rättssalen och skrattade när han förklarades skyldig. Han har ett digert brottsregister och är straffad tio gånger, bland annat för rån, övergrepp i rättssak, olaga tvång, grov stöld och grovt vapenbrott. En av de mer uppmärksammade domarna mot honom handlar om när han kidnappade en medlem ur ett konkurrerande gäng, misshandlade och urinerade på honom samtidigt som man filmade förnedringen och spred den på internet.


Annonser:


Att männen kunde dömas den här gången beror till stor del på att de misslyckades med att elda upp sin flyktbil och att polisen i denna kunde hitta DNA från samtliga gängmedlemmar, vapen och spår från offren.Ladda ner Nya Dagbladets mobilapp!

Välkommen att diskutera! NyD vill uppmuntra till en saklig och kvalitativ debatt vilken genomsyras av god ton och respekt för andra åsikter. Du är själv juridisk ansvarig för vad du skriver. Läs våra fullständiga kommentarsregler här.