Inrikes

“Mångkulturellt” mordkommando dödade två i Köpenhamn

Dödspatrullens ledare är skyldig till dubbelmord.

Fem invandrare och medlemmar i gänget ”Dödspatrullen” har dömts skyldiga till dubbelmordet på två medlemmar i det konkurrerande gänget ”Shottaz” i Köpenhamn förra året. Eftersom det handlar om gängrelaterad brottslighet förväntas straffen bli särskilt hårda.

Det var i juni 2019 som två unga män – även de med invandrarbakgrund lurades in i en fälla och sköts till döds av ett mordkommando tillhörande det Rinkebybaserade kriminella nätverket ”Dödspatrullen”.

Konflikten mellan de två
invandrardominerade gängen ska enligt experter ha pågått i flera år med ett tiotal mord och otaliga skjutningar som följd.
Ledaren Mohamed Ali, 22 år, Mansor Ismail, 20, Benjamin Owusu Afriyie, 25 och ytterligare två minderåriga gängmedlemmar – även de med invandrarbakgrund förklarades samtliga skyldiga till dubbelmordet och ytterligare ett mordförsök av dansk domstol under fredagen. Hur långa straff de får kommer att offentliggöras senare, men det kan bli tal om livstids fängelse.

Gängledaren Mohamed Ali
uppträdde enligt Expressen arrogant i rättssalen och skrattade när han förklarades skyldig. Han har ett digert brottsregister och är straffad tio gånger, bland annat för rån, övergrepp i rättssak, olaga tvång, grov stöld och grovt vapenbrott. En av de mer uppmärksammade domarna mot honom handlar om när han kidnappade en medlem ur ett konkurrerande gäng, misshandlade och urinerade på honom samtidigt som man filmade förnedringen och spred den på internet.

Att männen kunde dömas den här gången beror till stor del på att de misslyckades med att elda upp sin flyktbil och att polisen i denna kunde hitta DNA från samtliga gängmedlemmar, vapen och spår från offren.

 


Per Nordin
per.nordin@nyadagbladet.se

 


Liknande artiklar:

Eftersom du läser det här…

Nya Dagbladet är Sveriges bredaste helt oberoende dagstidning. Vi ägs inte av några mediekoncerner eller utländska riskkapitalbolag. Vi styrs inte av industriintressen eller någon politisk korrekthet.

Men att driva fri oberoende media kostar. Med ditt stöd kan vi fortsätta att växa och bli en verkligt utmanande kraft till de gamla mediehusen.

Stöd oss via Swish på 072 722 01 72, PayPal eller via andra alternativ på denna länk.

Tack för ditt stöd!